Friday, February 25, 2011

Malaysia senasib dengan Mesir...!!!


1) Ali Rustam mudah lupa....!!! Malaysia senasib dengan Mesir jika diperintah PAS @ BN/Umno...???


2) Demonstrasi... Adakah BN/Umno tidak pernah berdemonstrasi selama nie? Jika dilihat dari lidah akhbar Umno (Utusan), ternyata BN/Umno cukup berminat berdemonstrasi di negeri yang diperintah Pakatan Rakyat.


3) Pilihanraya di Malaysia... adakah ianya berjalan dengan jujur & sama rata untuk semua parti politik...? Selama berpuluh-puluh tahun, pihak SPR bertindak sebagai agen BN/Umno, membantu kemenangan BN... Seluruh jentera kerajaan dipergunakan untuk kempen BN/Umno....


4) Calon BN Merlimau... Terbukti pemilihan pimpinan BN/Umno bersifat monarki @ keturunan... Beliau dipilih sebagai calon BN PRK Merlimau adalah disebabkan beliau mempunyai hubungan rapat dengan pimpinan & bekas pimpinan BN/Umno Melaka... Apakah hubungan Abu Zahar dengan beliau...? Apakah hubungan bekas ahli parlimen dengan beliau...?


5) Isu penghantaran pelajar Mesir... Semua kerajaan Pakatan Rakyat bertindak segera dalam usaha membantu pelajar-pelajar Mesir, bantuan demi bantuan disalurkan kepada pelajar-pelajar Mesir... Tapi kononnya kerajaan Melaka yang kaya-raya MASIH TIDAK ADA SEBARANG RESPON mengenainya... sedangkan kurang daripada 1000 pelajar dari Melaka...
Baru-baru nie, semua pelajar-pelajar Mesir dari Melaka dikumpulkan di Politeknik Merlimau atas arahan kerajaan negeri... akan tetapi pengisiannya hanya semata-mata berkempen BN/Umno....1 comment:

  1. alamak ada DAP kat mesir ke?ada KAUM ALJUBURI JUGAK?

    ReplyDelete

 

blogger templates | Make Money Online